OM BIOTHERM

Varje dag öppnar den biologiska mångfalden i vattenmiljöer upp nya möjligheter inom forskningen. Biotherm har 60 års expertis inom hudbiologi och våra forskare avslöjar fördelarna med nya molekyler från havsbaserade mikroorganismer, plankton och alger. Vårt mål är att uppnå en synlig hudförbättring genom naturliga ingredienser. Naturen är en ändlös källa till välbefinnande, förnyelse och läkning. Det är vår ambition att skydda haven och bevara dem för framtida generationer.

~

Socialt engagemang

SKÖNHET MED ETT BLÅTT HJÄRTA

Från förpackningar och formulas till utbildning och välgörenhet: Water Lovers är värt sätt att stödja projekt som bidrar till att rädda världshaven, både som livsviktig källa och inspiration till våra unika hudvårdsprodukter som allt liv är beroende av - vår planets blåa hjärta.

FÖRBÄTTRAR VÅR MILJÖMÄSSIGA PROFIL

Internt har Biotherm Water Lovers har utvecklat en bred, hållbar plan för vatten. Vi engagerar oss i att utveckla mer hållbar vattenanvändning och miljövänliga metoder i våra nuvarande och framtida projekt.

Arbetar med ledande välgörenhetsorganisationer

Både globalt och lokalt har Biotherms Water Lovers projekt Mission Blue strävat efter att skydda utsatta havsområden genom att skapa "Hope Spots" eller marina skyddsområden som är stora nog att återställa vår planets blåa hjärta - framtiden för våra hav.

~


BIOTHERMS HISTORIA

​​​​​​​Vår historia sträcker sig tillbaka ända till medeltiden då kvinnor reste till varma källor i Pyrenéerna för att leta efter evig ungdom. Efter varje bad i "ungdomens källa" blev huden mjukare, lenare och föryngrad. Legenden berättar också att de romanska krigarna brukade läka sina sår efter krigsslagen i de varma källorna. Men den hemligheten bakom de mytiska krafterna avslöjades av en slump flera 100 år senare.


Det var på 1950-talet som dr Jos Jullien upptäckte ett annorlunda fenomen i källorna: en substans på ytan av vattnet.


Analyser avslöjade hemligheten bakom källornas förnyande kraft - Life Plankton TM. Strax efter denna upptäckt mötte dr Jullien skönhetsexperten Jeanine Marissal från Monaco. Tillsammans insåg duon vilken otrolig förvandlingsförmåga Life Plankton™ hade och den enorma potentialen som hudvårdsingrediens. Således föddes Biotherm.

~

LIFE PLANKTON ESSENCE

Upptäck Biotherms mirakelingrediens Life Plankton.

I hjärtat av Pyrenéerna ligger den legendariska källan där romerska krigare upplevde den förnyande kraften hos Life Plankton™. En gåva från naturen som gör mer än bara lugnar.
Vår Essence är ett lätt och effektivt serum som fungerar som kosmetiskt vatten för snabb penetration och effektivt arbete på djupet. Den är utformad för att vara det första steget i varje skönhetsrutin och är den bästa fuktighetscrèmen för känslig hud. Grundläggande återfuktande vård för känslig hud som lugnar och stärker. Ingrediensen Life Plankton som finns i våra ansiktsmasker och fuktighetscrèmer, ger huden chansen att förstärka sitt försvar och bygga upp fuktighetsnivåerna.

Den är erkänd som en av de mest unika förnyande ingredienserna i kosmetikabranschen och förstärks av biofermenteringsprocess. På bara åtta dagar upplever du, oavsett ålder, en slätare, fylligare och finare hud.
Produkterna används av en miljon kvinnor världen över.

VÅR EXPERTIS

Tack vare en tillverkningsprocess med högt tryck och låg temperatur har Biotherms forskare lyckats kombinera fermenterade ingredienser med vatten, oljor och syre.

Det gör det möjligt för formlerna att förändra hudens yta och låta ingredienserna tränga ned på djupet. Du kan både se och känna effekten.

Alla Biotherms produkter finns i olika konsistenser som passar alla behov, olika årstider och miljöförhållanden. ~ ​​​​​​​

Blue science - förvandlar huden med havets näringsrika kraft

Den biologiska mångfalden i våra hav är ett av forskningens mest lovande och intressanta områden. I århundraden har man dykt ned i havsdjupen för att hitta vårdande ingredienser. Men det är fortfarande ett område som i mångt och mycket är outforskat.

BETTER PROXIMITY

Vår hud innehåller 70 procent vatten och har, rent biologiskt, mer gemensamt med vattenorganismer än landbaserade växter. Precis som huden har de här organismerna utvecklat särskilda försvarsmekanismer som står emot och bekämpar externa angrepp och uttorkning, samt förmågan att förnya sig.