Biotherm möter Coco Capitán

Den här säsongen samarbetar Biotherm med konstnären och aktivisten Coco Capitán för att öka medvetenheten om hur viktigt det är att skydda havet som är vår blå lunga.  

Upptäck Lait Corporel L'Original, Life Plankton Elixir och Aquapower Cream kryddade med Coco Capitans arbete i en färgstark och meningsfull hudvårdskollektion.

VI GER HAVET EN RÖST

Coco Capitán

Coco Capitan är kunnig och provokativ och hon är inte rädd för att skapa stora svallvågor. Denna unga spanska konstnär och fotograf är känd för sina budskap om världen vi lever i idag och delar våra värderingar och vår passion för havet.

How do you breathe without the sea?

Med sin unika vision tolkar Coco Capitan vårt åtagande att bevara vår planets blå lunga och ställer frågan: ”Hur kan du andas utan havet?" Ett kraftfullt budskap som präglar hela vår sommarkollektion för att påminna om att havet är anledningen till att vi över huvud taget existerar.

Lait Corporel Body Milk

Lait Corporel Body Milk är en fräsch, fuktgivande bodylotion. Den mjölkvita formulan tränger snabbt in i huden utan att klibba och är därför lätt att applicera. Huden känns silkeslen. Doften ger en fräsch känsla av renhet och välbefinnande.

Kom ihåg att vårda kroppen i sommar med en ikonisk bodylotion som den högt rekommenderade Lait Corporel, som nu finns i en emballageflaska gjord av 100% återvunnen plast* och som även är återvinningsbar**.

*Utan färgämnen och tillsatser.

**Pumplös.

Life Plankton Elixir Serum

Life Plankton Elixir är ett regenererande serum som passar alla åldrar och hudtyper – även känslig hud – och är det första steget i varje hudvårdsrutin för en genomfuktad, vacker och välvårdad hud.

Redan efter 8 dagar upplevs hudkvaliteten som synligt förbättrad, stärkt och fastare med förnyad lyster. Med tiden ser huden yngre ut och små fina linjer försvinner.

Serum finns nu i en flaska tillverkad av 25% återvunnet glas.

Aquapower Cream

Biotherm Aquapower Cream Normal/Combination Skin är en fuktgivande creme för män. Kan användas av alla oavsett hudtyp och ålder. Innehåller Life Plankton™ med ursprung i de varma termiska källorna i de franska Pyrenéerna. Life Plankton™ är känt för sina lugnande egenskaper. Aquapower är specialutvecklad hudvård som omedelbart släcker hudens törst och friskar upp huden och gör den mjuk och behaglig. Resultatet är en fräsch känsla.

Välj din solcreme med omsorg i sommar

Vi älskar vatten, och därför vill vi ta hand om våra hav och påverka livet i haven så lite som möjligt. Det nordiska Svanenmärket har certifierat vår solcreme efter en analys av hela produktens livscykel – ända från råmaterial till produktion, användning, avyttring och återvinning. 
 

Waterlover Sun Milk

Waterlover Sun Milk er vår Svanenmärkta solcreme som är utvecklad för den medvetne konsumenten som vill skydda sin hud med respekt för växtplankton och havsmiljö. Finns med både SPF 30 och SPF 50.

Det nordiska Svanenmärket

Vår Waterlover Sun Milk är framtagen av en 97% biologiskt nedbrytbar basformula* samt miljötestade solfilter så att den har en så liten negativ inverkan på vår planet som möjligt. Vi använder oss även av cirkulär ekonomi – flaskan till vår solprodukt är nämligen tillverkad av 100 % återvunnen plast och är 100% återanvändbar**. Läs mer om det nordiska Svanenmärket här: www.svanen.se​

*77 % biologiskt nedbrytbar produkt med filter.

**Pumplös.

Biotherms åtagande for miljon

Biotherm har inlett ett samarbete med den danska miljöorganisationen Greenkayak samt en av världens bästa och mest erfarna kajakroddare Rene Holten Poulsen för att belysa problemet med plastavfall i havsmiljön.  

BIOTHERM SAMARBETAR MED GREENKAYAK​

I sommar kommer Biotherm att göra det enklare att paddla för miljön och stödja Greenkayak genom att sjösätta fler kajaker i Norge, Danmark och Sverige. Biotherms nya gröna kajaker finns i Oslo, Stockholm och Köpenhamn och kommer tillsammans att öka insatsen med att samla in mer skräp och plast från havet.​ 
Bidra till ett positivt initiativ och boka din kajak i någon av de tre storstäderna här: https://www.greenkayak.org/ ​

SOMMERROUTINEN I MILJØVENLIG INDPAKNING

Sommaren står för dörren och du behöver ta extra väl hand om din hud. Få en vacker och välvårdad hud med favoriterna från Biotherm. Prova Life Plankton Elixir Serum som ett första steg i din hudvårdsrutin och fullända med Aquasource Gel dagcreme. Skydda din hud med en bra solcreme med SPF30 eller SPF50. Använd vårt svanenmärkta solskydd Waterlover Sun Milk 20 minuter innan du går ut i solen och applicera ett nytt lager regelbundet för att bevara skyddet (minst varannan timme). Förutom att formulan skyddar huden är den utvecklad med respekt för havsmiljön och säljs i en 100 % återanvänd och återvinningsbar plastflaska*.
Kom ihåg att vårda kroppen i sommar med en ikonisk och återfuktande bodylotion som den högt rekommenderade Lait Corporel, som nu finns i en emballageflaska gjord av 100% återvunnen plast* och som även är återvinningsbar**.

*Utan färgämnen och tillsatser.

**Pumplös.